Thun på semester i Schweiz

Av livstilsguiden_3aympr apr21,2023

Thun är känt som porten till Berner Oberland,

men inte bara på grund av dess geografiska läge. Staden och dess omgivande landskap fungerar som en underbar introduktion till historien, kulturen och den naturliga skönheten i denna region i Schweiz.

Thun erhöll stadsrättigheter 1264. Flera byggnader i den nuvarande innerstaden uppfördes på 1400-talet. Thun betraktas som porten till Berner Oberland, eftersom större delen av trafiken till Berner Oberland passerar staden. Thun har järnvägsförbindelser med Bern, Interlaken, Brig och Zweisimmen. Direkta utlandsförbindelser finns med Milano och Berlin.

https://youtube.com/shorts/WICyQpVf60o?feature=share

Med flera schweiziska kulturarv av nationell betydelse, en avundsvärd alpin bakgrund och läge vid floden precis nedströms från en sjö, kommer både historia och naturälskare att hitta saker att se och göra i Thun.

Hur man spenderar en dag Thun- Saker att se och göra
Min främsta motivation för att besöka Thun var att se områdets sjöar, slott och annan historisk arkitektur. I min SCHWEIZ-RETSPLAN avsatte jag en dag för att utforska Thun och en andra dag för att ge mig ut på en sidoresa.

KOLLA IN CD ON NU 

https://youtube.com/shorts/soXkYa659uo?feature=share

När mitt tåg kom och jag kom in på mitt hotell hade jag bara en halv dag på mig att lära känna staden (vilket visade sig vara tillräckligt). Jag började mitt besök med en guidad vandringstur som visade mig huvudattraktionerna i Thuns gamla stadsdel, och avslutade sedan min dag med en båtkryssning för att uppleva Thuns vackra natur.
Here are some things to see and do in Thun to make the most of a short visit.

Explore Thun’s Old Town
I started my afternoon in Thun by taking a guided tour of Thun’s medieval Old Town. The historic centre of Thun is scenically located along the Aare river, with cobblestone streets, preserved old buildings, and cheerful public squares.

Trälåsen byggdes för att reglera flödet av Aare. På ena sidan finns snabbt strömmande vatten som folk gillar att surfa på, medan den andra sidan är mycket lugnare. Det var kul att se folk surfa, men min favoritsak med broarna var hur de var dekorerade med ljust rosa blommor, vilket gjorde dem till en av de vackraste sakerna att se i Thun.

Slottet Thun i Schweiz

Momondo

Visits: 35

Related Post